Ердоган е виновен за всяка капка кръв в Сирия

Снимка: Темаdaily

Снимка: Темаdaily

По думите на сирийския зам.-външен министър Фейсал Мекдад през Турция минават всички терористи, влезли в Сирия

„Женева-2″ е начин да се избегне намесата на Съединените щати, Франция, Турция и Саудитска Арабия. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Сирия Фейсал Мекдад. „Искаме да обсъдим всяка тема“, каза той.

„Надяваме се, че това е правилният начин да се спаси Сирия от войната, на която всички сме свидетели и от военната намеса на външни страни, включително Турция, Франция, САЩ, Саудитска Арабия и други страни, които искат да убият сирийския народ“, добави Мекдад.

Мекдад докосна и проблема с тероризма, като в това отношение остро разкритикува Турция и премиерa Реджеп Тайип Ердоган.

„Всички терористи по света, пристигнали в Сирия, са минали през Турция. Или, за да не преувеличавам, повечето от тях идват през Турция. Ердоган е отговорен за всяка капка кръв, пролята в Сирия“, заяви заместник-външният министър nа Сирия. “Това, което се случва в Сирия – това е тероризъм“, каза Мекдад, отбелязвайки, че има терористи „от повече от 80 страни“. „И така, първият въпрос, който трябва да се обсъдим тук – това е тероризмът“, заяви дипломатът.

Мекдад поиска от опозицията и журналистите да показват уважение към участващата в преговорите в Женева-2 правителствена делегация.

„Ние представяме тук не „режим“, а правителството на Сирия. Нашата задача – да се спрат кръвопролитията и да се намерят начини за осъществяване на мирен процес. Вместо това обаче, ние виждаме, че се правят опити да се демонизира правителствената делегация“, каза той по време на пресконференцията в Женева, където се водят преговори между правителство и опозиция. Мекдад призова за спиране на „тази кампания на атаки.“

Източник: http://temadaily.bg

 

Source Article from http://infobalkani.wordpress.com/2014/01/28/%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D1%8F%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2-%D0%B2/