Тайната на челябинския метеорит скоро ще бъде разкрита

Изваждането на 600-килограмовия фрагмент на повърхността трябва да започне на 25 септември.

Водолази вече изследвали обекта, който се намира на 14 метра дълбочина. Метеоритът падна в Челябинска област сутринта на 15 февруари. Той влязъл в атмосферата със скорост 15-20 км. в секунда и се разрушил на височина 30-50 километра. Всеки метеорит съдържа нова информация за процесите, които стават извън Земята, отбелязва астрономът Дмитрий Вибе:

- Видяхме как падаше челябинския метеорит. Той е интересен и с това, че хвърля светлина на процеса на разрушаване на небесно тяло в атмосферата. Необходимо е да бъдат изучени парчетата, които останаха от него. Още повече е интересно да се види големия фрагмент от дъното на езерото.

Адептите на „Църквата на челябинския метеорит“ с нетърпение очакват изваждането на метеорита. Те смятат, че той съдържа сведения, които висшата сила решила да подари на човечеството, влизащо в нова епоха. Ето какво заяви ръководителят на Центъра по психология „Сияеща светлина“ Светлана Качевская:

- Ние извършихме, макар и условно, преход в ново измерение. Миналото завърши, човечеството се научи да живее по-новому. Именно онези, които живеят в това ново пространство, ни изпратиха този метеорит. Ярката светлина, която наблюдаваха хората, това е светлина на нашата душа и ново разбиране на самите нас.

А магьосникът Владимир Орлов издига друга версия за природата на челябинския метеорит:

- Може би това е някакво предупреждение. Още повече, има информация, че този метеорит е бил свален от Земята с някакъв лъч. А онези служби, които контролират лъча, искали да няма пострадали за да може животът на Земята да продължи.

В същото време от метеорита се заинтересува и бизнесът. Метеоритната тема активно се обсъжда в Урал. Един от проектите е свързан с олимпийските игри в Сочи. Спортистите, които победили на 15 февруари, в деня на падането на метеорита, ще получат специални награди с метеоритна символика, изработени от специалистите по гравиране на оръжие в уралския град Златоуст.

Мненията на редакцията и на автора могат да не съвпадат.

Source Article from http://infobalkani.wordpress.com/2013/09/26/%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80/