Събудете се и кажете – „не“ на войната с Русия

В същата вечер на Facebook за няколко часа имахме близо 40000 посещения. Някъде към 97% от тях имаха следния характер: „Да воюват онези, които бяха гласували за влизане в НАТО, а ние няма да воюваме срещу Русия“.

Ясно е, че посещенията в България на натовските чиновници не бяха напразни. Реакцията на правителството е бърза, точна и, главното, послушна. Но българският народ, съдейки по всичко, не е склонен да подкрепи тяхната позиция.

Дори Волен Сидеров и да е избързал, а някой от юзърите да изразява недоверие към нашия автор, все пак, както казват, няма дим без огън. Впрочем, да чуем мнението на самия лидер на АТАКА:

Фактите идват от призованите в няколко града, които са получили повиквателните. Някои са ни ги показали. От редакцията се обадихме във Военното окръжие, те не отрекоха, че изпращат такива повиквателни. Бяха пестеливи в информация. Казаха, че това се прави за сформиране на подразделения. Не уточниха какви.

Факта потвърди и Министерството на отбраната. Разбира се без да потвърдят, че това е мобилизация. Но за мен фактът, че няколко дни след посещението на Генералния секретар на НАТО започват тези действия, означава, че има връзка.

Освен това, от посещението на Столтенберг, колкото и да беше непрозрачно – журналистите не се допуснаха, стана ясно, излязоха информациите, че НАТО иска да разположи база в България и команден пункт. И се отнася не само за България, но за балтийските държави и Румъния. И вече от неформална информация разбрах, че те харесаха Шабла. Това е най-източната част на Българското Черноморие.

Оттам по пряка линия до Крим са 420 км. И като се има предвид, че България по договор, и аз съм го виждал, не осъществява никакъв контрол върху американските бази у нас, а те са четири, и на тях може да бъде разположен всякакъв вид оръжие.

Аз за това поставям въпроса много тревожно, и се надявам, обществото да реагира по-активно с граждански протести. И да вземем пример от Словакия и Чехия, които се отказаха от натовските бази. Значи това е възможно.

Ако имаме здрав разум и ние трябва да се откажем, тъй като това поставя България във фронтово положение.

Съответно от руска страна ще има контрамерки, и ние ставаме мишена. И това е много опасно, каза лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

 

Автор:  Наталия Александрова

 

Source Article from https://infobalkani.wordpress.com/2015/01/30/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82/