ВОЙНАТА ПАК ЗАПОЧВА! Донецк е обстрелян с миномети и системи за залпов огън

ВОЙНАТА ПАК ЗАПОЧВА! Донецк е обстрелян с миномети и системи за залпов огън Донецк е обстрелян с миномети и системи за залпов огън
Информация за жертви не се съобщава

Украинскит град Донецк е бил подложен на артилерийски обстрел днес, предаде кореспондент на ИТАР-ТАСС. Градът е бил обстрелван от миномети и системи за залпов огън.

Агенцията информира, че няма данни за жертви и разрушения.По-рано представител на министерството на отбраната на Донецка народна република съобщи пред РИА Новости, че шестима мирни жители са загинали, а 18 са били ранени днес в Донецк в резултат на артилерийски обстрел от страна на украинските сили за сигурност.

Днес през деня в Донецк отново започнаха активни бойни действия, предава УНИАН. Из целия град ехтят мощни взривове, съобщава 62.ua, като се позовава на информация от местни жители.

Най-напрегната е ситуацията в Киевския и Куйбишевския райони, които са в съседство с летището, където се издигат огромни стълбове дим.

Независимо от всички договорености за прекратяването на огъня, по данни на разузнаването на ДНР, около 2 500 военнослужещи от украинската армия по време на примирието са проникнали на територията на летището в Донецк. Те са получили подкрепления в жива сила и техника и се опитват да атакуват града, информира lifenews.ru.

Всички опити на украинските военнослужещи да разширят контролираната от тях зона около летището биват пресичани от щурмови отряди на армията на Новорусия. Командването й е решило в отговор на непрекъснатия обстрел на града да атакува обкръжената киевска групировка, предава lifenews.ru.

 

Източник: http://pan.bg

Source Article from http://infobalkani.wordpress.com/2014/09/29/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%86%D0%BA-%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F/