Обвиненията срещу Русия придобиха ирационален характер

Руските военни експерти казват, че качеството на снимките прави анализа им невъзможен. Бившият високопоставен служител от администрацията на Рейгън Пол Крейг Робъртс смята, че появяването на снимките в Twitter още веднъж потвърждават, че става въпрос за пропагандна война.

Русия вече отдавна настоява от американците или да предоставят сериозни доказателства за обвинения по адрес на Русия (прехвърляне на тежка техника, обстрели, помощ на въстаниците), или да престанат да разпространяват фалшива информация.

Но досега САЩ не направиха това, заяви руският външен министър Сергей Лавров. Москва, каза Лавров, например, вече предостави данни за обективен контрол (спътникови снимки, данни от радио разузнаването, прихващане на разговори), които имат отношение към катастрофата на малайзийския Боинг. И ги е предала в ООН и ОССЕ.

Експертите от ОССЕ потвърдиха, че не са регистрирали никакво придвижване и концентриране на руски войски, никакви стрелби срещу територията на Украйна.

Избързването, с което Киев се опитва да прехвърли вината върху Русия за катастрофиралия малайзийски Боинг, подразни дори холандските власти.

Холандският съвет за сигурност (неправителствена организация, която разследва всички техногенни катастрофи в Холандия) нарече преждевременно и вредно съобщението от 27 юли на украинската Служба за национална сигурност и отбрана, че „черните кутии” на Boeing777 вече са разчетени.

И че дешифрирането уж доказвало, че самолетът е бил свален с ракета от земята. Работата е там, че „черните кутии” бяха предадени на експерти в Британия едва на 24 юли.

Разчитането им ще отнеме няколко седмици. Според правилата на ИКАО никой никаква информация преди пълното окончателно разследване няма право да публикува. И в печата такава информация не се изпраща.

Сега дори експертите от ЦРУ признават, че не разполагат с никакви данни за това кой е изстрелял ракетата: професионалистите не искат да поемат отговорност заради политическите решение на лидерите.

Автор: Андрей Федяшин

Гласът на Русия: http://bulgarian.ruvr.ru

Source Article from http://infobalkani.wordpress.com/2014/07/29/%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B8%D1%80/