Вицепрезидента се обяви против двойните стандарти и духовния упадък в ЕС

Вицепрезидента се обяви против двойните стандарти и духовния упадък в ЕСМаргарита Попова присъства на форум на тема „Националната идентичност и патриотичното възпитание в глобализиращия се свят. Проблеми и решения“ във Военния клуб в София

Кръглата маса мина под патронажа на самия вицепрезидент Маргарита Попова и акад. Стефан Воденичаров – председател на БАН.

В началото на форума вицепрезидента говори пред присъстващите гости, засягайки темата за двойните стандарти в рамките на ЕС, за негативите, които носи глобализацията като обезличаването на цели нации, загърбване на традициите и духовен упадък.

„В Европейският съюз днес се откроява едно съюзно разбиране за групиране на общностите – не вървим в една скорост и нещо повече, в рамките на съюза се изграждат два концентрични кръга. Бунтувам се срещу това и не искам да бъде така, защото европейската идея е друга.“, заяви Маргарита Попова.

Маргарита Попова заяви, че „силата на нациите е в техния дух“, а с това ние сме се разделили заради членството ни в ЕС, отбеляза Попова.

„Глобализацията ни донесе множество позитиви, но загърби и неща, от които имаме огромна нужда, за да спасим децата си“, категорична бе Попова., заяви вицепрезидента.

„Оставихме на заден план онези могъщи духовни устои, които направиха възможно оцеляването на нацията ни и периода на Възраждането„, съжали тя.

 

В президентството от край време се наблюдава сериозно разминаване в позициите на вицепрезидента и самия президент Росен Плевнелиев. Маргарита Попова неведнъж публично е изказвала не съгласието си с неадекватните действия и непремерени изказвания на президента.

Последния такъв случай беше деликатното й разграничение от искането за референдум, което отправи Плевнелиев, заявявайки че „има резерви“ относно смисъла от провеждането му.

Стигна се дотам, че протестиращите пред президентството, които обвиниха Плевнелиев като „разделител на нацията“ поискаха Маргарита Попова да стане президент.

 

Източник: http://alterinformation.wordpress.com

Source Article from http://infobalkani.wordpress.com/2014/04/28/%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD/